Saturday, February 27, 2010

Maklumat lanjut Dyana CD


NOTA: CD INI SUDAH TIADA DI PASARAN...



Ciri-ciri Dyana CD

- One size pocket diaper dgn 4 saiz boleh laras (S, M, L, XL) utk bayi 3-18 kg/ dari newborn hingga potty-trained.
- Outer layer (lapisan luar) adalah PUL yg lembut gebu ttp kalis air.
- Inner layer (lapisan dlm) adalah microsuede yg membuatkan bayi rasa kering dan selesa (poop bayi juga lebih mudah tanggal).
- Insertnya adalah berbutang (button insert) utk memudahkan 'adjust' size (boleh lipat n butangkan insert tu utk setting CD saiz S/ M).


Nota saya:
- Already been tested to my doter n sgt puas hati. Tak pernah bocor lagi so far (boleh pakai lebih lama dari CD biasa). Anak saya punya yg Pinky Loves tu... Mmg comel..
- Lebih besar/ besar sedikit dari Coolababy tp tak bulky pun... (Saya pun tak suka kalau bulky) and mmg nampak kemas CD ni..
- Kalau setting S (paling kecil) mmg kecik je. Mgkin sesuai juga utk newborn, ataupun baby yg dah 2 bulan/ 5 kg ke atas. Insya-Allah CD ni muat dipakai oleh anak anda yg berat 18 kg... Ada yg 20 kg pun masih boleh pakai... :)

- Tiada masalah 'drop wing' (insya-Allah), iaitu masalah wing CD terjulur keluar/ jatuh ke bawah jika baby aktif/ kuat bergerak (lalu mengakibatkan bocor)...
- PULnya lebih tebal dan (nampak) tahan lasak.
- Pelekat velcronya mmg kemas dan tak mudah terbuka. Pelekat velcro yg mcm ni rasanya lebih tahan daripada pelekat velcro mcm Coolababy, Lunatots..
- Insertnya lembut gebu dan lebih putih. Oh ya, insertnya juga lebih panjang dari insert lain dan mempunyai button (utk adjust saiz).
- Sesuai dipakai pada waktu malam (sbg cadangan sahaja).


Nota kecil: Saya antara org terawal yg mengenali Puan Dyana sewaktu beliau mula2 memasarkan produk Dyana CD ni (thn lepas)... Seorang ibu kepada 5 org anak yg masih muda, lebih muda dari saya. Dyana CD lahir hasil usaha beliau utk melampinkainkan anak2nya yg ketika itu 3 org anaknya memakai diapers serentak...... Mari kita sokong produk beliau!!

8 comments:

mama danial and eva said...

kaklong, very cute prints dyana CD ni...jual cover saja tak ada ke ? hihihi

Rozy said...

microsuede layer is not my favourite.. kalau fleece menarik gaks nih..

kaklong nuzula said...

Mama danial n eva, aah mmg cute print dia. Cover aje takde jual la, tu kena tanya owner dia.. huhu...

Rozy, aah inner dia microsuede. Nanti kena bg cadangan dekat Puan Dyana la buat inner fleece. Tapi microsuede pun ok, ramai gak suka... :D

Marsha said...

Kak Long...
Dayana CD tu comel2 je....(^_^)

kaklong nuzula said...

Marsha, aah comel..

Lynn Nasir said...

nuzula,

lynn dah bagi email aritu kan? nak watpe ngan email tu ye? :)

kaklong nuzula said...

Kaklong dah email lynn.. Saje, ada nak tanya pasal CD...

Justina Leong said...

still available ka lagi ni ?

Post a Comment