Tuesday, December 22, 2009

Rainbow BB

Ini adalah cloth diaper jenama Rainbow BB


Terdapat dlm 12 warna (tp dlm gambar di atas 10 warna jer)

Juga adalah one size pocket diaper...

Ni rupa CD ni.......

pandangan sebelah luar (outer layer adalah PUL), dgn snap button

inner layer adalah microfleece

CD (pocket pant) dan insert

insert microfiber (2 insert bg setiap CD)

3 saiz (S, M, L)


Ni adalah perbandingan Coolababy dan Rainbow BB.

(All pics credit to Fraase Family blog).




Nota saya:

- Cutting Rainbow BB adalah lebih kecil drpd Coolababy, sangat sesuai utk newborn dan boleh dipakai sehingga berat 12 kg (dlm 2 thn gitu).

pic credit to www.clothdiapersmurah.com (indonesia)

- Jadi, amat berbaloi la beli jika baby baru lahir atau masih kecil lagi....

- Saiz S nya sgt kecil, cute sgt!! Walaupun dia cakap saiz S, M, L... tp saya rasa CD ni adalah XS (newborn), S hingga M atau mgkin boleh sampai L, bergantung pada saiz n bentuk badan baby...

- Warna2nya sgt menarik, lembut aje (saya pun rasa nak rembat semua warna.. huhu)

- Dia ada lapisan PUL di bhg inner (depan) sbg penghalang kebocoran dari depan/ pinggang, sama seperti bumGenius (yg berharga RM85)...


- Saya sendiri dah cuba CD ni utk anak saya, so far OK. Fitting dia pun ok dgn anak saya. CD ni pun anak saya setting saiz M (coolababy n babyland printed pun saiz M)...

- Keseluruhannya OK.... Sgt worth the price!!

UPDATE: Kini terdapat RAINBOW BB jenis velcro (pelekat).

4 comments:

puan punyer said...

huhu patut saya juga cuba.. klik2 ada sesaper offer d best price? huhu

kaklong nuzula said...

puan punyer ~ better cuba. baby kecik lg kan, sgt sesuai. mmg tak rugi beli...

~|| iezanief ||~ said...

salam.. akak, nk tnye yg rainbow tuk newborn tuh bape hargenye, yea??

myebiznet2u said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment