Tuesday, December 8, 2009

Cara pakai pocket CD

Ini adalah cara untuk pakai ONE SIZE POCKET DIAPER...


Hanya 3 langkah!!!

1. Adjust size
2. Masukkan insert
3. Pakaikan pada baby

Utk penggunaan kali pertama saja anda perlu 'adjust' dulu saiz CD, jika mahu saiz S atau M (saiz L takyah buat apa2).... dan setting saiz itu tak perlu dibuka apabila basuh (biar mcm tu jer)... Jadi lepas tu takyah adjust size lagi la (terus masuk insert dan pakai)...

Utk penggunaan biasa (siang hari), hanya perlu gunakan 1 insert dan utk malam bolehlah gunakan 2 insert. Maksimum 3 insert (utk anak yg dah agak besar dan mmg jenis heavy wetter).

Ni cara utk setting saiz...

Caranya butangkan button yg kat depan CD tu.... (gambar dah cukup besar ni, harap blh faham :D)


Butangkan ketiga-tiga button dalam sebaris tu... Faham tak??? (penat lukis anak panah tu)...

Maknanya saiz S akan jadi kecil la. Kalau nak saiz L/ paling besar biarkan aje butang2 tu (sbg hiasan)...

Jadi, jika anda bermula dgn saiz S (paling kecil) dan tiba masanya baby anda perlu bertukar kpd saiz M, jadi anda tukar la setting saiz kpd saiz M. Dan bila dia besar lagi, saiz L. Mcm tu la. Ini yg dinamakan one size... Jadi, the diaper grows with our baby!!!


Nota: Pada masa kini terdapat one size CD dgn 4 saiz bolehubah, dari newborn (XS) ke L dan ada juga dari S-XL (4-15kg)... dan ada yg sehingga 17 kg...

No comments:

Post a Comment

Post a Comment