Monday, March 29, 2010

Gambar. Anda tgk la sendiri...

Dyana CD.. Yg Red Mickey n Tigeress tu kain dia mcm minky/ baldu gitu.. Red mickey tu mmg merahnya makngah... hihi.. Tigeress tu pun mmg striking berkilat2 warna dia... huhu.. Mmg macam rimau!!

Bahagian dalam Dyana CD. Pocket openingnya yg bertutup/ ada penutup, mcm Lunatots. Juga mempunyai laundry tab. Saya rasa velcro closurenya lebih tahan lama drp jenis velcro closure mcm Coolababy dan yg sewaktu dgnnya.. (pelarasan pinggang velcro yg besar cam tu rasanya lebih tahan lasak).

Coolababy n Lunatots, Coolababy utk 3-13 kg n Lunatots utk 3-17 kg (????)... Mmg kena tgk saiz badan baby la kot... Coolababy biasanya masih muat dipakai oleh budak 15 kg. Cutting Lunatots lebih slim di bahagian cawat (nampak tak?)..

Oh ya, dah berkali-kali saya ukur (huhu)... rasanya Lunatots lebih panjang la CD dia... walaupun dlm gambar nampak Coolababy lagi besar/ panjang.. (sebab kedut elastik di bhg paha CD Lunatots itu yg menampakkannya lebih kecil dan pendek).. Maybe Lunatots mmg boleh sampai 17 kg...

Gambar di bawah ini pula CD QQbaby minky (kiri) dan Dyana CD (kanan)...

Juga dah berkali-kali saya ukur (sampai juling bijik mata... haha).. Akhirnya saya admit Dyana CD lagi panjang dari QQbaby minky. Saiz di bahagian cawatnya lebih kurang je, tp mmg Dyana lagi panjang la... QQbaby rasanya boleh dipakai sehingga berat 16-17 kg dan Dyana CD sehingga 18 kg (utk rekod, paling berat 20 kg boleh pakai).


p/s: Semua gambar di atas adalah milik saya. Strictly do not copy!!

4 comments:

shafida said...

saya telah cuba cd jenis velco yang bertutup sepenuhnya macam dyana CD neh..tapi jenama wuddah punya. bila dipakailan pada ank( umur 1 tahun lebih)terlalu teballah pulak velcronya...dan menyebabkan perut anak terbonjol keluar...nampak tebal dan dia kurang selesa (sebab2 lapis)tapi comfem ia lebih kuat melekat dari velco coolabby....rasanyalah.... ;)

kaklong nuzula said...

Salam shafida. Thanx singgah sini n leave a comment. Oo ya ke.. Saya mmg guna dyana cd.. Perut jadi terbonjol mcmana ek? Tak dpt gambaran la plak.. huhu.. Anak sy skg 1 thn 5 bulan.. Selalu pakai dyana cd utk tido mlm, sbb kemas n susah bocor. Velcro yg jenis mcm ni mmg lg tahan lama dr velcro mcm coolababy..

salenas said...

saya nak tanya cddayana tu mmg bagus ke?dh tak kuar lagi ke..mahal tak cd dayana ni..

kaklong nuzula said...

CD Dyana pilihan yg baik utk CD bersaiz besar (XL).. skg dah takde dah brand Dyana..

Post a Comment